اين مقام مسوول با اشاره به اين که در سال جاري کاوش در بخشي از ضلع غربي حصار باغ انجام شد، ادامه داد: هماکنون بررسي ساختاري و ارتباط بخشهاي کاوش شده با ساير قسمتهاي باغ در حال انجام است.
وي با يادآوري اين که در دورههاي گذشته بخشهايي از معماري باغ و محورهاي آبي آن مورد کاوش قرار گرفته بود، اظهار داشت: گزارش اين کاوشها در همايشهاي مختلف مطرح شد که از آن ميان ميتوان به ارائه گزارشي با عنوان «عملکرد دو برج آجري در آبرساني باغ تاريخي عباسآباد بهشهر» در همايش باغ ايراني که سالهاي گذشته در موزه هنرهاي معاصر برگزار شد، اشاره کرد.
موسوينسب افزود: گزارشي نيز در دومين همايش باستانشناسان جوان ايران دانشگاه تهران تحت عنوان «چهار طاقي مخزن سد تاريخي عباسآباد بهشهر» ارائه شد.
اين مقام مسوول بيان داشت: براي کاوش در اين محوطه سطح مورد کاوش به شبکههاي 10 متر در 10 متر تقسيم ميشود که در فصل دوازدهم، چهار شبکه از اين محيط مورد کاوش قرار گرفت.
به گفته موسوينسب يکي از عواملي که سبب ثبت اين اثر در فهرست آثار يونسکو شد کاوشهاي صورت گرفته در اين باغ تاريخي بود.
موسوينسب مجموعه تاريخي عباسآباد را شامل بخشهاي مختلفي چون باغ، کاخ، سد، محورهاي آبرساني و حمام توصيف کرد و اظهار داشت: باغ تاريخي عباسآباد بهشهر بر بالاي تپهاي طبيعي ساخته شده است.
وي مساحت کل باغ را حدود 530 هکتار بيان کرد و گفت: اين مجموعه همزمان با تأسيس شهر اشرف به دستور پادشاهان صفوي ساخته شد.
/110
انتهای پیام/